Finalitza el procés de participació ciutadana del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana Vinaròs 2030

Finalitza el procés de participació ciutadana del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana Vinaròs 2030

Durant els mesos de maig i juny s’ha dut a terme el procés de participació ciutadana per a l’elaboració del Pla d’Acció Local de l’Agenda Urbana.
El procés, conduït per una empresa especialitzada en participació, s’ha estructurat en quatre fases: posada en marxa, diagnòstic, propostes i tancament.
En la primera fase s’ha elaborat un mapa d’agents i estructures de participació, un mapa documental i s’han preparat els materials necessaris per a realitzar el procés.
En la fase de diagnòstic s’han realitzat una sèrie d’entrevistes a l’equip de govern, als partits amb representació en el Ple Municipal i a set entitats socials de la ciutat amb la finalitat de recollir la seua opinió sobre la realitat del municipi en relació amb els deu objectius de l’Agenda Urbana Espanyola.
Per a completar el diagnòstic s’ha realitzat un qüestionari a les diferents àrees tècniques de l’Ajuntament i una enquesta oberta a tota la ciutadania, en la qual han participat 252 persones durant els 16 dies en què ha estat oberta, sobre la situació de Vinaròs respecte a aspectes integrals de l’Agenda Urbana.
A continuació s’ha desenvolupat la fase de propostes en la qual s’han realitzat dos tallers presencials, als quals s’ha convidat als diferents agents locals i a la ciutadania en general. El primer, en el qual s’han elaborat, partint del diagnòstic realitzat, escenaris de futur segons una visió positiva i una altra negativa de l’evolució del municipi. El segon, de matriu de propostes, en el qual s’han definit les accions necessàries per a aconseguir l’escenari positiu.
En l’àmbit escolar s’han realitzat una sèrie de tallers en els quals han participat 208 alumnes i alumnes de tres centres educatius del municipi de Vinaròs pertanyents a la xarxa d’escoles per la sostenibilitat ESenRED: CEIP Sant Sebastià, CEIP Mare de Deu Misericòrdia i IES Josep Vilaplana. En els tallers s’ha explicat el significat de l’Agenda Urbana i la importància d’elaborar el Pla d’Acció. S’han treballat els 10 objectius de l’Agenda Urbana i s’ha llançat preguntes obertes per a facilitar la reflexió i les opinions de l’alumnat. Finalment els alumnes han ideat frases o eslògans sobre els objectius en relació al municipi.
Finalment, en la fase de tancament, l’equip responsable del procés ha dut a terme l’anàlisi de resultats de les accions realitzades i ha redactat la memòria final del procés de participació.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart